Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 13, 2011

how to load brush in CS2

: atas permintaan guest :

entry before this Jaja ada bagitua pasal kebaikan pakai adobe photoshop brush kat sini.
so macam mana nak load? senang je. orang kampung cakap 'peanut'. heh!

ok memula mesti bukak adobe photoshop dulu. then dekat sidebar belah kanan bawah pilih tab ACTION.

abaikan open file Jaja tu ye?
lepas tu cari anak panah kecik dalam bulatan. rujuk gambar bawah ni. klik kat anak panah kecik tu.


step last, klik pada LOAD ACTION!


pastu boleh la pilih action yang dah di download. pastu bila dah load tu klik je kat play button. siap!

p/s : betul tak 'peanut' je? hihiii :)

2 comments:

  1. amy tak pernah pun guna action tuh. kuikuikui...

    ReplyDelete
  2. amy : best guna action tu.. sebab skali klik je siap edit gambar! pejam mata je pn gmbar cantik :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...