Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, April 21, 2011

teal baju sanding for grab! *steal*

salam.

segmen melelong barang datang lagi. kali ni baju sanding jaja. sedih oooo nak let go. tapi lepas bincang dengan hubby kami decide jual. no rental allowed. kami nak jual ok. JUAL. heh.
jom usya dulu kot-kot berkenan dan dalam bajet.

baju sanding jaja ni seperti dalam gambar warna teal. digabungkan dengan lace beaded hitam.
ni favret kaler jaja dan hubby dan jenuh cari kat bridal tak ada kaler ni. kalau ada pun mesti gabung ngan lace kaler biru atau gold. tak suka! jadi dengan bersusah-payah jaja beli kain pegi hantar ke dzul classique. jaja memilih untuk buat baju kurung moden dan kain bentuk A je. taknak meleret-leret sebab jaja nak nampak simple .kain pun labuh just nice sebab jaja ni dah spesis gergasi tinggi. haih. kaler je nak bagi ump!

itu belum cerita jahit bead. cerita DIY tudung dan veil. berpeluh ok. tapi takpe. di hari kejadian jaja dan hubby rasa sangat puas! rasa nak melompat je leh pakai baju sanding ni. gedix!
extra info. tinggi jaja 160cm. ukuran badan 32-27-35
 (rahsia ok!) tapi terpaksa bagi sebab baju ni memang cun-cun muat badan jaja.

 inilah rupa baju sebelum dipakai. kurung moden leher musang dan kain A.

 close-up kain satin dan lace hitam dekat baju. beads pun boleh tengok.

 close up awning tudung

 view baju dari tepi

 baju bride n groom view penuh.

 view veil dari belakang. nak tunjuk organza patch flowers :p

view penuh dari depan

ok jom tengok rege pulak.

baju bride:

satin 4m = RM120
beaded lace = RM276.50
upah jahit baju = RM210
upah jahit bead = RM100
bead di kain (DIY) = free
total = RM706.50

harga jual RM350

baju groom:
satin 3.5m = RM105
upah jahit baju + kerawang di leher dan tangan = RM150
total = RM255

harga jual RM120
kos veil without organza patch flowers = RM55
kos tudung ariani wihout DIY lacey awning lace = RM70
mende-mende DIY di veil dan tudung tu jaja bagi free dan halal je :)
total = RM125

harga jual = RM60
 
kalau nak 1 set = RM530 (include postage)

interested?
email jaja ye.

shawluscious@yahoo.com

27 comments:

  1. wah..murah la..tapi kina da ada..n tak muat pun saiz tu..haha..

    ReplyDelete
  2. wahhhh sgt murah...tp tinggi i 152cm je & agak berisi sket...kekekeke

    ReplyDelete
  3. murah nyer..tp rose memang x muat ler..hehe..sebab pendek..hik3

    ReplyDelete
  4. kita sama tinggi..ala..tp pinggang dba 29..hukhuk..murahla!!

    ReplyDelete
  5. wah..murah..:)..cm berminat je..:)

    ReplyDelete
  6. kaler mmg cun habiss. alaa badan tengah gemok ni. tp interested sangat ni hihi

    ReplyDelete
  7. Cantik oufit and murah...! tp i dh ada bj sanding.. :)

    ReplyDelete
  8. jaja blh bagi gambar veil tu close up x?mcm berminat..kaler die lite blue kan

    ReplyDelete
  9. macammmm x leh..sebb terlebih pendek jek kan..uhuuu =(

    ReplyDelete
  10. hai jaja,nak tanya u punya veil masa nikah tu butik punya ke,kalau sendiri punya nak beli boleh tak?
    TQ
    chickenwing_08@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. jaja....
    nak minta tolong hehe...
    ja tengah DIY veil nie...
    boleh tak beri tunjuk ajar sikit...
    kalau sekali dengan gambar lagi bagus...

    nie email ja syahiza@gmail.com

    sebab sekarang nie binggung sikit hehe...

    ReplyDelete
  12. jaja..awk sgt berbakat..amik la tempahan jahit veil mcm tu..=)

    ReplyDelete
  13. ngee...cantek beno..sayang nye pndek..

    ReplyDelete
  14. korang : susah gk rupenye tang nak beli baju siap kan.. saiz xkena..hehe.. jaja masih belum dpt buyer lg.. available ok :)

    liyana n lind : nak la.. nak la.. hehe..

    tiqah, leh tgk kt FB jaja byk lagi gmbar veil tu.. yup lite turqoise..

    norina : veil nikah tu veil bridal.. kak jai harharah bridal punye.. yg jaja diy just sanding n outdoor je..

    ja : jaja xdesimpan gmbr diy veil masa buat.. camane ye.. nt jaja cari link tutorial veil yg jaja buat tu.. heee~

    oshin :iyer akak buat sendiri.. berpeluh2 ketiak nak siap veil itu.. ngeh ngeh!

    ReplyDelete
  15. kenapa Jaja tak cuba jualkan dengan butik pengantin?

    ReplyDelete
  16. akak.....bleh kasi ukuran details tuk bju tu...means ukuran bahu....n for man...bhu brape???cm tu la....eheeee

    ReplyDelete
  17. akak.... kalu nk beli vail sj bleh?

    ReplyDelete
  18. i pon berkenan ngan veil tu..hee

    ReplyDelete
  19. wah mcm berminat sbb saiz badan dan ketinggian kita mcm sama..tapi nak beli baju perempuan,tudung+veil shj..

    ada lagi ke?

    kalau ada email :sitisarah87@gmail.com

    ReplyDelete
  20. salam sis jaja....cantik nyer baju color ni...susah nk cari kat butik this color, ade lg ke baju ni,,,n saya sgt ske bunge kat veil tu....cmne nk buat ye??hihiii...

    ReplyDelete
  21. kak cantik nya...betul-betul cantik...suka tengok.....teramat suka...subhanallah....

    ReplyDelete
  22. kos veil without organza patch flowers = RM55
    kos tudung ariani wihout DIY lacey awning lace = RM70
    mende-mende DIY di veil dan tudung tu jaja bagi free dan halal je :)
    total = RM125

    harga jual = RM60

    SAYA NK BELI SEME ITEM NI..EMAIL ME shazana10@yahoo.com

    ReplyDelete
  23. ade lg x dear?
    emel akak ye..ayumempelai@gmail.com

    ReplyDelete
  24. salam..blh email kat saya x..awak jual baju tu kat sape..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...