Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 5, 2011

DIY poodle fabric flower

hye u olls.

rindunye nak DIY. sejak jadi wifey petang-petang je teringat balik time-time gigih menggunting. menampal. menjahit. menjerit. eh bukan. tapi macam-macam men lagi lah. tapi sekarang petang-petang duk tergolek depan tv je. rindu sangat. 

jadi untuk mengubat kerinduan puan jaja pun menggodek encik google. cari idea DIY. of coz bukan untuk wedding. sempena nak balik kenduri kezen tawen bulan 6 dan raya nanti rasa gatal tangan lak nak jahit 3D flowers kat baju. sebab baju jaja tu plain. sangat boring kan. jadi haruslah kita meriahkan dia. hehe.

kalau korang jenis yang kaki menggodek or suka beads mesti penah tengok blog beadmeplease. gambar kredit kepada empunya blog. pssst dorang tengah bukak tempahan untuk raya. pegi serang cepat! tolong iklan jap. heh. perasan tak sekarang ni tengah trend bunga 3D kat baju buat ngan kain chiffon or net. ini sama dengan kes veil jaja cuma material 3D flower veil jaja tu organza. bunga dia pun lain sikit. ni ada beberapa contoh kalau tanak imagine sendiri.





untuk kes mereka-mereka yang rajin boleh la DIY. tapi kes jaja ni bukan kes rajin. kes kedekut yang amat. haha. jom tengok tutorial. klik sini ye?

next entry jaja update my own version of poodle fabric flowers.
sabo ye kawan-kawan. tengah fikir nak beli chiffon kaler ape yang best.
baju jaja tu grey. hihik!

p/s: tak habes-habes lagi ke projek DIY. adehh!

14 comments:

  1. rajinkamu jaja.buat tuk nora juga ye haha

    ReplyDelete
  2. mmg cantik! heheh , klu pki raya sure jd gojes. haha. tetibe.

    ReplyDelete
  3. grey is the new black, match jer ngan aper2 kaler (except for putih). kalo guna kaler yg contrast dengan kain grey tu, tambah beading meriah skit utk balance kan 2 kaler tuh. eh eh, terlebih sudah!

    ReplyDelete
  4. jaja....this is why i luv u so so much...!!
    da lama adore detailing yg beadmeplease buat...
    adela search2 tenet tuk cr cane nak wat 3D flowers tuh...tp tak jumpa...wuuu~

    tp jaja bg solution...jaja mmg besh...!! hi3..

    ReplyDelete
  5. wahh..sila share...nak blaja jugak buat..mane tau dinner lepas2 ni boleh pakai baju vogue2 :)

    ReplyDelete
  6. omggggg!dh lama gila cari tutorial nak wat bunga nie..tak jumpaa camne jaja cari bole jumpaaa?hahahha
    thanks jaaajaaaaa
    hhahaha tgh pikir balek nak DIY ke nak tempah terus dkt beadme please.. OH dilema terusss

    ReplyDelete
  7. wahh canteknye..kena asah skill jahit menjahit neh :) suke gile tgok

    ReplyDelete
  8. canteq nye sis~ suke je tgok....
    btw, stay cbu kat mane eyk..?

    http://the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. nora : jaja try dulu.. tkut nt xjd kang naya kt baju nora :p

    ijah : ye mode raya dah datang tibe2!

    kundur : turqoise ok x ngan grey? :)

    cik lijah : jaja pun xserempak je tu kt google.. trus simpan link tu sbb suka kt bunga dia..

    intan : ye utk dinner jugak! best!

    didi : kalau ada byk masa lg why not DIY.. baru puas hati, duit pun sep :)

    emi : asah bg tajam betul2 ye.. ngeee~

    ctmz : sibu kat lanang.. org cbu gk ke?

    ReplyDelete
  10. aah sis.. org cbu gak.. stay kat permai.. ni confirm chekgu kat smk lanang kan..? =)
    ct tgh prepare utk jd b2b nih.. payah gak nk buat preparation ni kn.. fening2.. huhuhu..
    tgok sis buat sndiri, mcm gigih jerk.. ct ade gak try buat diy, tp ms tu xizinkan.. bberapa item je mampu buat sndiri... huhuhu~ kalau ade ilmu yg boleh d share bsama, ape slhnye kan..? nk cri ilham nihh... =)

    ReplyDelete
  11. looo permai tu akak selalu g.. hakeem cafe :)
    mmg cikgu smk lanang pn :)
    cikgu gk ke? mesti gigih ok, bru wed nt puas hati.. insyaAllah ada ilmu lg akak share walaupun dh jd ex-b2b..

    ReplyDelete
  12. laaa..slu lepak kat sane rp nye.. sy bkn cg la sis.. hehe.. keje biase2 jerk.. hehe~ sy tgh mrajinkan diri nk DIY utk mjls kitorg nih.. tp enchek tunang salu ckp cmni tau "ade mase ke nk buat sume tuh"..huhu.. trus ht mcm tawar jerk nk buat.. die ckp, kalau sggp buat, buat la.. tp better beli.. ct dh buat dh pomander bal;l sdnrik, mnjadi jugak, so, ble dh buat bnde tu, makin smgt la plak nk diy brg2 kawen nih.. heheh~

    ReplyDelete
  13. serius menarik..mau cube la..hee..tQ dear 4 the info ^_^

    ReplyDelete
  14. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...