Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 20, 2010

SR cakes for hantaran

salam all.

ada berita gumbira Jaja nak war-war ni. kek Jaja dah tempah! (bunyi macam berita baik untuk diri sendiri je kan?) hiihii. berita gumbira sebab 1 lagi agenda wedding preps dah dibereskan. berita gumbira jugak sebab kedua-dua kek Jaja telah di sponsor oleh kakak Jaja. sep sikit duit wedding Jaja. heh.

Jaja tempah kek secret recipe kat KB Mall. kek damask yang jadi idaman Jaja dah Jaja cancel sebab Jaja dah berkenan ngan 3D cake kat secret recipe. cantik + murah berbanding damask cake yang Jaja duk berangan tu.

jom tengok kek hantaran dulu. kek Jaja kepada encik b Jaja pilih Chocolate Indulgence.
harga RM75.
 

encik b pulak bagi kat Jaja Pecan Butterscotch. harga RM80.
 


kek untuk acara potong kek Jaja pilih 3D cake. 2 tier floral & pearl. tambah cake topper RM30. cake topper biasa je. anak patung bride & groom. kaler kek Jaja dah tukar putih, piping ngan floral tukar warna merah. kena dengan baju Jaja masa acara potong kek tu nanti. so total RM198.



so total lost kami RM353. kalau la Jaja jadi buat damask cake idaman Jaja tu, harga dah RM300 untuk acara potong kek saje. tak berbaloi pun. so Jaja sedapkan hati tempah kek kat atas ni. insyaAllah cantik jugak kan :)

7 comments:

  1. Salam jaja
    nak tanya, memang kena tempah awal ke wedding cake kat SR tu? i mean, kena 3 bulan awl ke?
    tq

    ReplyDelete
  2. dear, yg kek 3D tuh jenis fondant ke? or jenis yg cepat cair? murah sangat okeyh kalo 2 tiers rm168.

    ReplyDelete
  3. cik nadua : hari tu Jaja tanya dorang gtau at least 2 minggu.. tapi kalau dorang semput byksgt tempahan, dorang tak amek tau.. so better decide awal2 lg :)

    syaz : setuju sgt! janji sedap ditelan.. hihii

    amy : 3D cake tu fondant cake.. pastu boley pilih nak chocolate cake @ butter cream cake.. no surcharge :)

    ReplyDelete
  4. hye jaja....

    kte bru je sebulan kahwin...=) cume nak share
    cake sy juge adalah floral n petals...in soft pink...cume tambah fresh flowers kekwa sket kt atas kek n tepi kek..fondant n thn lame....sedap skali..sbb choc moist kan....i ordered the cake one week earlier...n it turned very nice....
    i hope urs pun turn out nice n as wht u expected.gudluck ye dear =)

    ReplyDelete
  5. jaa,sue pun nak g SR tempah kek..tapi chocolate indulgence tu tok cair ko ja?ko jenis lagu mane..sue nak tempah jugak ajat ni,kelik khamis ni..tp tak tahu nak tempah kek gapo..mugo klu coklat tkt cair

    ReplyDelete
  6. cik wawa : thanks share kat cni.. mcm excited la pulak nk tgk kek tu camane nt.. hihii..

    ciksue : kek SR boleh tahan 2 jam je lua peti ais, pastu die cair.. so nt Jaja display jap masa rombongan mai je, pastu masuk peti balik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...