Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, February 7, 2011

DIY guess table centerpiece

salam.

DIY for the day :)
guess table centerpiece
 tapi bukan table number pun. saja nak letak sumthing yang personal touch. bagi orang datang makan pun feel kawen gitu. guess table Jaja dah amek dengan catering. tema hitam+putih. meja bulat 10 orang makan. tak sure lagi berapa meja yang boleh muat coz orang catering tak ukur lagi laman umah Jaja tu. lagi 2 minggu nak kawen baru confirm kot. ok biar la dorang buat keje dorang. kita yang menghitung hari ni takkan nak termenung je. boleh nak terkelip-kelip pandang syiling je malam-malam. tunggu bila nak jadi bini orang. haihs so not me ok! 
cik Jaja dah mula merepek! dah! dah!
jom layan tutorial centerpiece yang bajet ini.

bahan: 
1) dawai
2) satin ribbon (black + white)
3) double sided foam tape
4) span bunga (sori tak tau nama dia ni)
5) display card (design suka hati ye?)
6) gelas mini
6) love shaped paper (optional)

step-by-step:

1) potong span bunga mengikut saiz mini glass yang dibeli.
 
2) masukkan span bunga dalam gelas mini.
3) bengkokkan dawai.
 
4) cucuk dawai pada span bunga tadi.
 
5) display card mesti ada depan + belakang.
6) letak double sided foam tape seperti dalam gambar.
 
7) cantumkan display card.
 
8) masukkan display card pada dawai tadi.
 
9) potong satin ribbon mengikut diameter cawan mini. 
10) lilit dan tampal pada cawan mini.


11) hias dengan heart shaped paper (deco)
SIAPPPPP!
boleh la tido dengan nyenyak malam ini :)

p/s : bajet Jaja rasa RM1.70 je kot untuk satu centerpiece.
 kalau beli? $$$$$$$ (@,@)''


16 comments:

  1. Creative kn jaja Ni.nnti nk tgk hasil creativity Ni tau d majlis jaja.x sabar! :)

    ReplyDelete
  2. kalau beli silap2 double..cantik n kreatif

    ReplyDelete
  3. cantik!! kalau nak lagi kemas saya cadangkan cover atas span tu dgn kertas ijau yang macam rumput

    ReplyDelete
  4. jaja sgt kreatif..kene berguru dgn jaja ni..hehe..bile nk pindh shah alam?dekat skit nk belajar sume ni ngn jaja..

    ReplyDelete
  5. rajin2..kagum2...cantik2..:)

    ReplyDelete
  6. Owh..leh r wt nnt. Thanks for sharing ja:) comel thank you kad 2:)

    ReplyDelete
  7. cute! look sweet je..
    yer, btul ckp lady syliz.
    kalo nak nmpk cantek lg, cover span tu with something.. kertas yg mcm rumput tu ke.. ;)

    ReplyDelete
  8. silver peony : takut lak fikir real majlis nt. huhu. jemput dtg ye? give me ur address dear :)

    Aliza : setuju. nk beli pasu mini yg chumel2 kt kedai aritu tak jadi. at least rm5 jugak 1 bijik!

    lady syaliz & nyomel : thanks for ur suggestion! will improve my centerpiece nt.. final touchup :)

    nanie : pray for me. kalau boleh bulan 6 ni nak balik sana. tp xtau la, kalau ada rezeki. ssh sekarang nk mintak transfer. dh 2x try xdpt. :(

    Q : trimas darl. jgn kagum dulu. bajet ciput punya pasal ni.

    diba : jom ramai2 buat centerpiece. ngeh2.

    ReplyDelete
  9. hi dear...terbaca your entri ni..rase sgt2 menarik la..
    i xde idea lg utk centrepiece..
    nk mtk izin tiru boleh??ehehehe..
    =)

    ReplyDelete
  10. cantiknye !!!! kreatif la cik gaun putih ni...suke sgt blog u..sbb bg idea utk i nye wedding nnt !!!

    ReplyDelete
  11. wani : hope bg inspirasi.. salam b2b dear :)

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan jaja...=D
    nak tnye psal display card tu cmne gayanya awk buat..hehe mahaple bru lgi dlm bidang DIY nih...thx =D

    ReplyDelete
  13. atiqah : Jaja design pakai adobe photoshop.. design yg sama jaja gune utk doorgift :)

    ReplyDelete
  14. sgt creative!!! nk tiru bole x? ehehe

    ReplyDelete
  15. terima kasih atas tutorial..japg nak wat la..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...