Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 19, 2011

next DIY : gown sash

3 words. DIY :)

projek Jaja yang seterusnya walaupun masa semakin semput! gown sash untuk outdoor nanti. gaun memang Jaja just sewa dalam pakej wed planner. tapi saje nak bagi personal touch sikit. buat la gown sash. takde la nanti gown sama je ngan orang yang dah pakai sebelum ni kan? 

ni beberapa contoh gown sash dari encik google.




Jaja nak buat tema plum + orange.
headpiece Jaja pun memang plum + orange.
bunga tangan Jaja nanti pun Jaja nak guna white calla lilies pastu ikat ngan ribbon plum + orange.
fuhh memang mat jenin betul!

tapi rasanya gown sash Jaja nak buat plum je kot. guna kain satin.


tak sabar nak buat! tutorial leh tengok kat sini.

10 comments:

  1. wow mesti chantek nanti hasilnyer.. gudluck diy-ing dear.. chaiyok! ;)

    meow~
    http://reneemeowwedding.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. rajinnye and sgt kreatif. i takde bakat huhu T-T

    ReplyDelete
  3. waahh..hebat nye diy benda2 yg disebut di atas..kreatif! hana pny baju pun ada rose ribbon sash kat blkg..tp tak diy pun..hehe..

    ReplyDelete
  4. jaja, amy suka yg last tuh. jaja patch kan dengan lace. so, leh padankan dengan kasut lace jugak. sweet....

    ReplyDelete
  5. elmo : outdoor tema neglish.. sebab gedix nak pakai gaun kembang.. huhu..

    eija : thanks darl :)

    cha : jaja pun tangan keras.. tapi degil!

    hana : rose ribbon sash.. mesti superb gitu..

    amy : wahh terharu dapat idea dari amy.. okeh2.. nt nk patch lace :)

    ReplyDelete
  6. nice info dear. tgh fikir nk tambah sash kat baju gak nie. tp soh org jahitlaa kot sbb x pandai. hehe

    ReplyDelete
  7. ada x gambar yang dah siap tu? yang you buat sendiri.. nak tengok..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...