Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 14, 2010

scroll invitation full budget

pengumuman.
sesapa yang berminat nak DIY scroll invitation macam yang Jaja buat.
sila lah kira budget anda sekarang.
eleh macam ada orang nak buat. toing!
budget per piece ni


SCROLL BOX:
513 card paper x 2 pc = RM0.36 (2 pc sebab 1 untuk kotak, 1 lagi untuk lid)
sticker = RM0.28 (tapi Jaja dapat special price! Jaja dapat RM0.05 je)
ribbon  = RM0.20 (for deco)
SCROLL INVITATION:
glossy paper + black & white printing = RM0.40 (Jaja print kat Jalan Brunei)
TOTAL:
RM1.01 per piece
300 pc X RM1.01 = RM303.00
berbaloi-baloi!, kalau tempah RM2.80 tau per piece
300 pc X RM2.80 = RM840.00

Jaja jimat RM537  tau! suke sangat :)

ok hari tu janji nak snap gambar kedai tempat Jaja beli kertas. kedai tu takde nama kot. tapi bila kat Jalan Brunei, korang masuk lorong belakang caltex. pastu cari kedai ni di sebelah kanan.


 kedai depan dia kedai kanda dinda. sure jumpa lah :)


jenis kertas yang Jaja guna untuk buat kotak namanya kertas 513 card paper.
ada kaler white & off white je. kalau ada kaler laen, Jaja nak hentam teal sebenarnya.
tapi terpaksa buat kotak kaler putih je.
tapi bila tengok balik, sweet gak putih
suci gitu :)

p/s:
Jaja harap cik cahaya baca post ni.
good luck cik cahaya.
jangan lupa share ngan Jaja

20 comments:

  1. wah wah. first time ni tgk jenis scroll mcm ni. cantik xD

    ReplyDelete
  2. berbaloi2 lah....rajin2...keep it up.!

    ReplyDelete
  3. cik Belle : thanks dear.. mesti semangat!

    saytunt: sume org dapat.. hehe :)

    DinCma : thanks dear.. tak la exclusive sgt, real tak perfect macam gambar tu.

    Anis : sila ke tag tutorial/DIY :)

    Faihash : ada la kat blog online dia jual RM2.80 per piece.. tapi rasanya blog indon kot.. mahal.

    kasut pink : mmg jimat! suke!

    rose : thanks. terharu.. hihi

    willbeMrs : thanks dear.. :)

    ReplyDelete
  4. wahh...cantikk!! murah pon murah..tp x kreatip nk buat kotak..cane?? adeh..

    ReplyDelete
  5. uhuk2...thanks jaja wat post ni..huhu..jaja mmg kretip!

    ReplyDelete
  6. salam jaja, nak tanya kalo nk print kat situ murah sgt ke mcm mana?

    saya ada design sendiri kad kawin simple je. tu nk taw.nnt email nad ya.

    nornadiah@bernas.com.my

    ReplyDelete
  7. suke lyn blog nih..^_^..coz jaja byk projek diy yang best..

    ReplyDelete
  8. jaja..nk tempah pd u jek boleh ??hihi..

    syeilaazera@yahoo.com

    ReplyDelete
  9. boleh x bg alamat tempat buat kad ini kalo x keberatan lah hihihi??
    cantik kad nyer...

    ReplyDelete
  10. saya in love! thanks for the tutorial. agegege. kalau ade kerajinan sangat suke untuk cuba ! ♥

    ReplyDelete
  11. hi dear..bestnyer idea ni...tapi nak DIY kene azam dan semangat tinggi skit..heheh...nway memang cntik..=)

    miza new b2b 2012 mencari inspirasi..heheh..jemput singgah blog miza...folo u dear.will be happy if folo mine too..=)

    http://lildrwalimah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. salam..sy nk templetnyaa bolee..nk bt jgkk.waa ;)

    ReplyDelete
  13. bley tau x, 513 card paper tu saiz ape yg?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...