Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, November 13, 2010

kak ogy call saya?

pagi tadi kat sekolah Jaja dapat call dari sorang ni. dia kata dia kak ogy. Jaja mati-mati tak percaya. takkan lah kak ogy call Jaja. gini la lebih kurang perbualan kami.

..................................................................................

kak ogy : assalamualaikum. saya fauziah ahmad daud, or kak ogy. saya ada tengok awak punye blog jual tudung. akak nak tanya macam mana ye kalau akak berminat nak beli secara borong?

Jaja : waalaikumussalam. betul ke ni kak ogy? (huh soalan cuak ni! masa ni Jaja fikir Jaja dah terkena panggilan hangit. serius!)

kak ogy : betul ni kak ogy. ni memang no akak sendiri. akak ada tgk awak punyr blog, shawl yang batch 1 tu akak nak beli masih ada lagi tak? berapa ye harga? akak call ni sebab akak ada nampak no ni kat blog, kalau nak tnya boleh call kan?

Jaja : oo ye lah.. akak tgk blog saya, shawluscious tu ye? pasal tudung tu, saya kena check dulu stok. masih ada tapi tak banyak. sebab tu shawl yang batch 1, dah lama dah.

kak ogy : akak nak panggil ape ye nama?

Jaja : panggil je Ja

kak ogy : ok Ja, akak ingat nak borong shawl batch 1 tu. nanti akak isi order form. apa-apa nanti akak sms lagi. Ja boleh call n sms no ni jugak, ni no akak sendiri.

Jaja : ok kak, nanti apa-apa Ja call balik (dgn suara yg masih cuak!)

kak ogy : maaf ye kalau ganggu ja. assalamualaikum.

Jaja : waalaikumussalam.

..........................................................................................

Jaja tunggu jugak dia call sekali lagi gtau Jaja dah terkena panggilan hangit tapi tak! bila fikir balik suara kak ogy memang sah2. haish betul ke? mimpi ke Jaja?

bila Jaja check rupanya dah ada sms dari no yang sama. Jaja copy balik sms kak ogy.

* * * * *

salam puan, ini kak fauziah ahmad daud atau kak ogy ahmad daud dan ini bkn org menyamar sbg dia tp mmg betul2 kak ogy. k.ogy tgk blog puan dan perminat nak beli shawls puan tp secara borong, bagaimana ya? blh tak sms atau call k.ogy kalau tak percaya ini k.ogy ahmad daud. harap dpt jawapan dari pihak puan. trm ksh byk2 puan. salam ukhuwah dari k.ogy.

* * * * *

ok sekarang Jaja dah mula nak percaya sikit. then, kak ogy sms lagi tanya macam2 sal tudung. siap tgk FB Jaja lagi. betapa beliau nak beli shawl2 itu. Alhamdulillah dah settle deal dgn dia malam ni. kak ogy dah order 11 pc shawls dari blog Jaja. dan bila tgk nama n address, betul lah dia tak tipu.


thanks to kak ogy yang berjaya buat Jaja cuak.
Jaja harap lepas ni kak ogy datang beli lagi kat blog Jaja :)


2 comments:

  1. woww..da glamer suda blog jaja.. xpe petanda bgs tu.. wina pun ade blog..tp xbest ar.. xtau nak wat camne bg best..klu xkisah bley bg pendapatjaja?

    ReplyDelete
  2. wina: alhamdulillah rezeki Jaja kot.. Jaja dah follow wina :) nak bg best? ntah la blog Jaja pun mane best.. hikhik.. tp blogshop Jaja tu dah setahun Jaja buat, jual shawl n inner scarf murah2.. baru ramai yg dtg.. klau x persaingan gk.. dh ramai org bukak blog jual shawl.. untung pn ciput je wina :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...