Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, October 30, 2010

DAMASK am in love!

jatuh chenta yang amat kat DAMASK!

hasil hunting hari ni Jaja dapat idea for doorgift
and of coz mesti damask!
i found this from a wedding vendor (tak ingat la website die)
it cost u RM6.50 per piece (soap included)

canteq kan?
tapi tak affordable untuk bajet Jaja
tapi yang bestnye Jaja dah ada love shaped soaps ni kat rumah

Jaja dah ada! ya dah ada!

Jaja order sabun2 ni awal tahun dulu dari website ni
1 piece cuma RM0.42 je. betul tak tipu.
ini untungnye kalau rajin hunting. edisi puji diri sendiri. heh!

so my next DIY adalah buat kotak damask black + white
macam kat dalam gambar tu untuk sabun2 Jaja supaya nampak exclusive.
(exclusive la sangat!)

cara buat kotak sama dengan kotak invitation Jaja tapi
saiz lebih kecil (2" X 2" x 1.5")

BERAPA KOS ???
sabun = RM0.42
kotak (2 pc A4 card paper) = RM0.36
total = RM0.78
cincai harga sekali ngan ribbon + tali rafia untuk lapik sabun dalam kotak
RM1 / pc

Jaja jimat lebih kurang RM5.50 untuk 1 doorgift.
wow bayangkan kalau korang darab ngan 1000 pc??
pakcik kayoo! heh!

tapi Jaja nak buat 200 pc kotak je kot untuk vip
the rest Jaja just letak dalam uncang organza putih macam ni

(abaikan tag love christmas tu)

wish me luck!

p/s: masih lagi mencari barang untuk sumbat dalam paper bag doorgift.
for time being Jaja plan 3 barang je

1) telur
2) nata de coco
3) love shaped soap
4) ???

thinking of tetris glass / cute vase / anything under RM5

help me!


3 comments:

  1. hye jaja.. mana u cari sabun tu? if u ingat that website nnti btau yer.. thanks darl! :)

    ReplyDelete
  2. jazzy..

    ni website Jaja beli sabun..
    http://www.applelyhome.blogspot.com/
    Jaja beli 500 pc dpt 42 sen je tau..
    lagi byk lg murah..
    n sabun ni wangi sangat ukuran..
    ukuran setengah sabun mandi biasa..

    hepi hunting :)

    ReplyDelete
  3. sis camne nk buat box camni yea??
    help me please...tq..=)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...