Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, February 19, 2011

adakah ini dugaan?

salam.

maaf semua minggu ni no DIY. cik SGP sangat tertekan! hmm.
mungkin ini dugaan. semalam Jaja terima call dari tok imam merangkap tok kadi. 
dalam hati dah takut. tok imam ni nak soal siasat Jaja ke hape? uhh takut!
rupanya tok imam tanya sal wali. Jaja pun explain yang abah Jaja dah meninggal, atok pun dah meninggal. so abang Jaja lah wali nasab sekarang ni. then beliau mintak family Jaja hantar gambar Jaja & encik tunang hari Isnin nanti. lega!
 
tapi lega sekejap je bila tiba-tiba tok imam call lagi sekali.
tok imam bagitau beliau tak available nikahkan kami pada tarikh 12/3.
sebab ada kursus. Jaja dah berkira-kira nak awalkan jadi 10/3 @ 11/2.
nak akad nikah 9/3 Jaja baru je balik dari sarawak waktu tu :(
 tok imam pegi kursus dari 10/3 - 12/3. so beliau hanya available pada 13/3 pukul 12 tengahari.
tapi 13/3 kan Jaja dah kenduri masa tu.
sedih yang teramat. macam-macam dalam kepala ni. berpusing-pusing!

photographer Jaja dah book!
mak andam dah book!
catering dah book!
doorgift tag dah print tarikh 12/3!
 
camane ni?
nak ubah tarikh banyak masalah!
nak cancel?
burn la deposit Jaja. bukan 10 hinggit Jaja deposit.
dah hampir 80% bayar. hukhuk!

bila Jaja bawak mende-mende kat atas ni pada tok imam.
beliau tolak mentah2!
tok imam cakap time nikah tak payah pakai baju cantik.
tak payah mekap pun tak apa. gambar pun tak perlu.

rasa nak gugur jantung dengar.
* buntu *

kenapa tiba-tiba mesti ubah plan?
masih belum dapat keputusan tok imam.
 
Jaja kurang arif soal nikah kat negeri Kelantan.
boleh ke Jaja tukar tok kadi?
Jaja tak tahu.

tertekan! buntu! sakit lagi!

:(

9 comments:

  1. ya Allah...boleh tak tok imam tu cakap camtu?
    dugaan betul lah...yelah, memang lah btl tapi nak buat camne... zaman ni...
    tak boleh tukar kadi ke? jaja...kesian nye...

    ReplyDelete
  2. ja, sabar ja.

    aish. i pulak tumpang geram.

    ok, camni. 1st thing 1st. marah tolak tepi dulu. cuba jaja call pejabat agama daerah, ada x kadi lain dalam kawasan jaja. my dad pernah bagitau, kat kawasan umah kitorang ada lebih daripada sorang jurunikah. so, maybe kat tempat jaja pun sama. call PAID dulu ye, dear. Tanya elok2, betul2.. hope this helps.

    ok, sekarang br blh marah tok kadi tu. rasanya mungkin sebab blh dapat duit masa kursus tu agaknya. xkan la jadual kursus baru buat last week (sekali betul baru buat last week. teet)

    ReplyDelete
  3. syima : mmg sedih.. sedih sbb ape yg tok imam ckp tu betul.. tp lagi sedih sbb byk plan terpaksa diubah :(

    ReplyDelete
  4. anis : Jaja still tunggu pakcik Jaja bincang ngan tok imam dulu camane. harap tok imam leh wakilkan pada org laen in case ada jurunikah lain la. if xde, kami mmg terpaksa ubah plan :(
    thanks dear 4 ur suggestion.. semalam mmg blank xtau nk buat ape.. kesudahannya, nangis sorang2..

    ReplyDelete
  5. ala, siannya u, ja. xpe2. kitorang semua doakan all ends well. no worries, ya. jangan sedih2 =)

    ReplyDelete
  6. hi dear.. i feel so sorry to hear this. harap u be strong kayh? if i were in your shoe, confirm i dh melalak melolong. but mayb u should consider anis' idea. boleh jadi there are more than one juru nikah kat ur area. they cant be so mean. nk tuka sume bnde last minit mane bole. membazir tu kan amalan syaitan. wish u all the best.. n im sure everything will b ok. insyallah..

    ReplyDelete
  7. be strong SGP!!mesti cari jalan untuk dapatkan tarikh 2 kay!if xleh try coutime dgn vendor lain eyh..gudluck sayang!

    ReplyDelete
  8. sedihnye...sabar ye syg... ikut plan anis ke...sbr byk2..

    ReplyDelete
  9. Fira : tok imam tu rupanye d only one tok kadi mukim Jaja.. still waiting apa kata dia..

    Diba : hope dapat tarikh tu..

    DzS : thanks dear.. mmg kena byk sabar :')

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...