Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 3, 2010

sudah 4 tahun!

hari ni genaplah 4 tahun percintaan Jaja & Mijie
lama kan?

tapi kami kenal lagi lama.

begini kisah kami bermula....

DARJAH 1:

Jaja dan Mijie mula bersua muka di bangku sekolah lagi. sejak darjah 1 Jaja kenal ngan Mijie ni. tapi Jaja tak la perasan sangat kelibat dia hari-hari kat sekolah. kami bersekolah di SRK Bachok. Jaja kelas Anggerik, Mijie kelas Mawar. Mijie ni boleh dikatakan budak paling kemas & baik Jaja penah jumpe kat sekolah. banding ngan boys masa tadika dulu, macam setan je perangai sorang2! huh! tapi yang pasti Jaja tak pernah suka kat Mijie ni. tak pernah! baik sangat. nak dengar suara pun susah.
not my taste.


DARJAH 4:

Jaja ditukarkan ke kelas Mawar. sejak itu Jaja dah mula sekelas ngan Mijie. tapi Jaja masih lagi tak berkawan dengan Mijie. bercakap pun tak. Jaja ada kawan2 lain dalam kelas. kebetulan waktu sekolah dulu Jaja memang jenis yang banyak cakap. tak suka lah kawan ngan orang yang diam-diam ubi berisi macam Mijie tu. hihiii. Waktu darjah 4 jugak la Jaja dah mula suka kat sorang budak lelaki kat sekolah. cinta monyet! malas la nak ingat balik. cerita basi dan tak penting.

DARJAH 6:

masih lagi sekelas dengan Mijie. tapi entah kenapa Jaja masih tak nak berkawan ngan dia. maybe sebab dia pendiam. tapi Jaja ingat pernah sekali Mijie tegur Jaja. masa tu Jaja baru lepas balik lawan hoki. berpeluh2 n kecewa sebab kalah. Mijie cakap,

" Kalah ke main hoki?"

tanpa fikir panjang Jaja terus sergah Mijie,

" suka hati aku lah!'

rupa-rupanya baru Jaja tau yang Mijie suka kat Jaja dari sekolah rendah lagi. maafkan Jaja, Jaja cakap kasar ngan encik B masa itu. Jaja penat la, malas nak layan sape2. sorry ea. promise tak buat lagi.


FORM 1:

kami bawa diri dan mula terpisah. Mijie ke SMK, Jaja ke SMKA. tak ada apa2 yang menarik berlaku dari form 1 sampai form 5. Mijie memang tak ada dalam diari hidup Jaja pun. dan Jaja memang tak couple ngan sape2 mase sekolah menengah.
study was my 1st priority. eceh!

MATRIKULASI (KOLEJ MARA KULIM):

hari pertama dah nampak kelibat Mijie kat kolej. terus tanduk setan kua kat kepala ni. nak usik la. best gak boleh usik "budak paling baik" time kecik2 dulu kan. kebetulan kawan Jaja ada nombor telefon Mijie. apa lagi hari2 Jaja miskol Mijie (zaman maen tembak2 lagi mase ni). lama2 baru Jaja ngaku yang Jaja usik dia. bermula la saat kami jadi bestfren. study sama. makan sama. tapi masa tu Mijie ni tersyok kat kawan baik Jaja. Jaja tak kesah sangat coz kami memang setakat bestfren je.

UNIVERSITI:

tahun kedua Jaja kat UPSI, Jaja masih lagi contact ngan Mijie. still BFF! dan Jaja ada ejas kawan2 Jaja kat Mijie ni tapi sume tak lekat. haih susah betul nak kenen kan orang ngan pakcik sorang ni. rupa2nye ada udang di sebalik maggi. Mijie ni nak ejas Jaja. siap datang jumpa Jaja dari penang ke tanjung malim semata2 nak propose jadi awek. Jaja ni pulak tak tau kenapa boleh terima je si Mijie tu. padahal dari kecik cakap not my taste. Jaja ikut instinct Jaja. Jaja rasa Mijie boleh sayang Jaja sepenuh hati. so bermulalah episod Jaja jadi awek Mijie pada 3 November 2006 sampai la sekarang. dah nak kawen pun.

* * * * *

penat menaip entry kali ni. tapi puas hati.

kepada B.

"ayang cayang sangat2 kat b. ayang tak pernah menyesal pilih b. ayang janji akan jadi kawan, kekasih, tunang, isteri, ibu dan nenek yang baik. insyaAllah."



: happy 4th anniverssary dear :


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...