Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 24, 2010

diam-diam ubi berisi

hai!
haa jangan ingat Jaja tak update blog maksudnya Jaja tak buat pape untuk wedding preps!
berani ye gitau Jaja hangat-hangat tahi ayam. hihii emo sekejap.

for time being tak sempat nak menempel kat blog. sempat berlari-lari anak je. heh! Jaja terpaksa rela jadi pengawas SPM kat sarawak tahun ni. so dari 23 november sampai 15 disember Jaja akan tukar profession sebagai guard menjaga budak-budak hingusan menjawab SPM. ye ayat emo lagi sebab tak dapat balik! Jaja nak kawen okeii. banyak lagi Jaja tak settle. kang ada gak b2b yang mengamuk masuk paper. haih!

ok tak mo emo lagi. tak baek. lagipun keje yang Jaja buat ni mulia. cuma tadi emo sebab penat. dari pagi sampai petang berdiri dan berpusing-pusing dalam dewan peperiksaan.
berbalik pada wedding prep. sekarang ni Jaja sedang DIY kertas untuk di lapik dalam kotak love shaped soap Jaja. tak ingat yang mana? haa ni nak marah ni. yang ni lah. (sambil hentak2 kaki!)

 
lapik love shape soap kat atas tu dibuat daripada tali nillon yang dicarik-carik. tapi untuk lapik love shaped soap Jaja ni, Jaja guna kertas crepe. ada jual kat popular. 80 sen je sekeping. Jaja beli 4 pc so total lost = RM3.60 (je!). Jaja beli kaler teal sesuai dengan warna baju kawen Jaja. kaler teal.
opss nt jaja tunjuk baju kawen Jaja. lupa lah nak tunjuk.

so dah nampak kan?
Jaja pakai baju kaler teal & tema rumah Jaja black & white damask :)



ok berbalik pada kertas crepe yang Jaja beli. setiap malam jari Jaja giat mengunting dan mencarik kertas crepe ni supaya beliau menjadi gebu. gebu cam ni haa.

selepas proses penggebuan, boleh la letak dalam kotak. Jaja ada testing dalam kotak sample. kotak yang betul belum buat lagi. tunggu nak print damask pattern. kertas pun belum beli lagi.



encik b. jari Jaja dah tak gebu tau sebab nak bagi menda alah ni gebu. tolong jangan tolak duit hantaran ye. tak gebu je. tapi masih cukup sifat. ok Jaja rasa kena berhenti menaip. kalau tak makin tak gebu jari Jaja ni.

sila jangan layan entry ini.
ini adalah luahan hati dari seorang cikgu yang emosional
ngeeeee!

4 comments:

  1. sangat rajin n kreatif lah jaja nie. amy pun tak serajin n sekreatif jaja. hehehe...

    ReplyDelete
  2. mie : mekacih daun keladi.. hihii

    amy : terpaksa jadi kreatif la amy.. bajet lari nanti :p

    ReplyDelete
  3. mane nk dpt crepe paper kaler dark teal tu??info please...
    TQ..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...