Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 19, 2010

brown paper bag label for majlis akad :)

tajuk sudah bercerita.

sejak cuti sekolah ni idea Jaja for wedding datang mencurah-curah. masyuk je! malam ni Jaja buat label untuk brown paper bag. dulu Jaja berangan nak DIY brown paper bag untuk doorgift kenduri Jaja nanti tapi hampeh. Jaja cancel coz rumit dan tak cukup masa. so, nak buang sayang lak tengok brown paper bag yang bersepah-sepah dalam kotak. so Jaja decide guna jugak 100 pc brown paper bag untuk doorgift majlis akad nikah pada 12 MAC 2011 (insyaAllah). dalam brown paper bag tu nanti Jaja nak letak  chocolate chip cupcake + gula-gula. biasa kat Kelantan, malam akad nikah buat tecik je. makan family dalam 100 org camtu. doorgift pun acty optional je. tanak bagi pun takpe. tapi kalau bagi lagi bagus.



Jaja dapat damask design dalam hard disk. tak tau lah dari website mana. dah lama jadi koleksi. asalnya template ni pembalut coklat. Jaja edit sikit dan jadikan label brown paper bag Jaja. nanti balik semenanjung, Jaja print kat glossy paper. 1 A4 paper dapat 4 label. so Jaja cuma perlu print 25 pc je. masih bertemakan damask black + white :)

print kat A4 biasa dulu for sample :)
tadaa! dah siap pun :)
tak cantik pun. huh!


ok tak cantik. 

"encik b tolong luluskan label yang hampeh ni cepat
sebelum cik Jaja marah. hehe!"

8 comments:

  1. ok lah tu dear...cantik jugak!
    kat kl pun nikah panggil org surau je dtg makan

    ReplyDelete
  2. thanks dear.. syima ke yg hari tu tnye sal pyramid box kat FB? thanks for following me.. salam B2B :)

    ReplyDelete
  3. comel je. yg penting tak dek lah togel2 nak kasi kan? creative dah tuh dear.

    ReplyDelete
  4. eh cantik la dear ! simple but sweet. hehehe samala kita cuti sekolah :D

    ReplyDelete
  5. jaja, beli plain paper bag dekat mana ye?
    boleh kongsi?

    ReplyDelete
  6. dear : boleh order dari sini http://ilikecard.blogspot.com/
    1 pc RM0.12
    tp mine also ado, xbukak lagi 400 pc..
    1 pc RM0.08 only :)
    if nk pm me ye?

    ReplyDelete
  7. hi dear..if nak paper beg tu 800-1000 mcne yee..yer kualiti sm mcm paper beg ikea punyer carry puff tu ke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...