Followers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 18, 2010

[headache]

Dari semalam lagi Jaja fikir nak bagi apa for doorgift.. (padahal bertunang pun belum lagi) try la goggling.. tiba-tiba dapat idea nak bagi doorgift custom made brown paper bags dan dalam tu letak:

1) Telur (mak Jaja request ni, WAJIB letak!)
2) Sabun mandi (guess soap yg macam kat hotel2)
3) Puding Nata De Coco

Truly Jaja tak nak letak sabun mandi.. nk letak tali tasbih, tapi survey kt Mydin ada yang RM6.90 sedozen tapi macam ringan dan tak elok sangat buatannya.. so, fikir punye fikir (sampai tidur pukul 3 am).. Jaja decide letak 3 mende nih.. budget 1 doorgift tak lebih RM1.50 pown.. (bajet ciput je)

So, sepantas kilat Jaja email tuan2 punye kedai yang boleh supply mende2 ni..

brown paper bags + sticker Jaja order ngan ilikecard..
suke paper bag ni coz unik n yg penting save bajet..
paper bag RM0.12, sticker RM0.28 so total RM0.40 each
JIMAT kn?? ngeee~

lebih kurang macam ni la rupenye nanti tapi kaler teal =)

Itu baru luarannye.. cerita dalamannye lak:

1) Telur:
Mak Jaja kata orang rebus telur mlm majlis tu.. so nt pakat2 la masukkan dlm paper bag ye?

2) Sabun Mandi:
Jaja order ngan Applelyhome heart shape guess soap 1 pc just RM0.42 je.. tp nanti Jaja akan balut ngan kain net bg cantik ckit.. xkn nk bg naked soap camtu je.. clap ari bulan, ade kes budak telan sabun kt kampung :P


3) Puding Nata De Coco:
yang ni Jaja xsurvey lg harge.. tp rasenye xmahal pown if beli byk2 carton kn?

----------------------------------------

mesti ade yg cakap

"Apsal la Cik Jaja ni dh tempah sume2 ni?? nak kawen tahun depan lmbt lg!"

dan Jaja akan jawab
"Jaja cume blik 2x je ke kg before wedding.. raye untuk tunang Jaja balik 1 minggu tp of coz la xsempat nk prepare pape untuk wedding coz Jaja tunang time tu.
Then, Jaja balik bulan 12 pn 2 minggu je(Jaja dipakse rela jaga SPM hjg thn ni kt Sarawak..huuuu~)
so Jaja xde masa nk prepare brg2 ni sume..
1 lg sebab Jaja xnk mak kalut2 nt.. yela mak Jaja sorang2 je nk urus sume (Abah dh xde 4 thn lepas, Al-Fatihah kt Abah).. dh la mak Jaja ade migrain.. Kire cam langkah selamat untuk jadi anak yg xmenyusahkan org tua bile nk kawen la ni lebih kurang.."

Jaja pn tak tau betul ke tak tindakan Jaja tapi Jaja senang hati setakat ni..
Mak Jaja pn xbantah.. harap2 readers sume pn support Jaja.. wink2~

---------------------------------------

Lupe nk bitau sal tarikh wedding.. Jaja planning ngan BF tarikh kawen
13 Mac 2011 (lambat sgt2 lg kn?)
then balik menantu 16 Mac 2011.. tp masih dalam perbincangan lagi..

1 comment:

  1. jaja saya nak tanya, sy ade click kat link ilike card tu, awak ckp brown paper bag dia rm 0.12 sen? tak ada pun. sy pun nk kawin nxt year, huhu tga survey2 lagi niy. plss help me.

    betulka dia punya price mcm tu?

    email sy. odiumadieu@gmail.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...